Certyfikaty

      Celem działalności Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej Garwolin jest skup mleka oraz produkcja bezpiecznych wyrobów mleczarskich najwyższej jakości, w pełni satysfakcjonujących naszych klientów. W celu zapewnienia produkcji wysokich jakościowo i bezpiecznych dla konsumenta wyrobów wdrożyliśmy, utrzymujemy i ciągle doskonalimy Zintegrowany System Zarządzania spełniający wymagania następujących standardów: Systemu HACCP, ISO 22000:2005 oraz ISO 9001:2008 Wytwarzanie dóbr konsumpcyjnych jest nieodłącznie związane z ponoszeniem przez wytwórcę odpowiedzialności za wyrób, co w odniesieniu do produktów spożywczych oznacza, że obowiązkiem wytwórcy żywności jest dostarczenie klientowi produktów spożywczych bezpiecznych dla jego zdrowia.
certyfikat iso Aby żywność miała zapewnione bezpieczeństwo zdrowotne, wszystkie elementy łańcucha żywnościowego muszą być objęte działaniami systemowymi, polegającymi na wyszukiwaniu czynników obniżających tę jakość i zapobieganiu ich występowania.
System HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Point) jest to udokumentowany system identyfikujący specyficzne zagrożenia oraz środki zapobiegawcze i działania korygujące niezbędne do kontroli tych zagrożeń. W Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej Garwolin został wdrożony i zatwierdzony przez Powiatowy Inspektorat Weterynaryjny w Garwolinie w 2004r. W kwietniu 2015 Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska Garwolin wdrożyła i certyfikowała System Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności wg Normy ISO 22000 oraz System Zarządzania Jakością wg Normy ISO 9001. Uzyskanie przez OSM Garwolin certyfikatu potwierdza wysoką jakość produkowanych przez firmę produktów, jak i ciągłą dbałość o zadowolenie klienta.



certyfikat iso

Od 23.09.20105r posiadamy akredytację Laboratorium Oceny Surowca.