Mleko Garwolińskie jest produktem naturalnym, świeżym
i niezbędnym w codziennej diecie człowieka. Dzięki naturalnemu oczyszczaniu podczas procesu mikrofiltracji, a następnie poddaniu niskiej pasteryzacji, Mleko Garwolińskie zachowuje wszystkie witaminy i mikroelementy oraz naturalny smak i aromat mleka świeżego. Jest lepiej przyswajalne przez organizm i nie wymaga gotowania. Mleko Garwolińskie jest idealne do spożycia na zimno. W trosce o środowisko naturalne Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska Garwolin w ostatnim czasie wprowadziła nowe opakowanie dla mleka 2% i 3,2% w formie brązowego kartonu 1 l. Jest ono przyjazne dla środowiska, a emisja CO2 związana z tym opakowaniem została zredukowana do zera.
Masło jest produktem powstałym w procesie ukwaszania i zmaślania śmietanki. Masło ekstra wyprodukowane przez OSM Garwolin jest doskonałym wyborem dla konsumentów ceniących naturalne masło o zawartości 82% tłuszczu pochodzenia tylko zwierzęcego. Jest ono dostępne w postaci kostki 200 g oraz kosteczki 15 g.
Innym rodzajem masła, o niższej zawartości tłuszczu zwierzęcego, jest Stołowe Tradycyjne dostępne w gramaturze 200 g oraz 100 g. Firma posiada również miksy tłuszczowe, takie jak Stołowy Garwoliński 250 g czy Osełka Garwolińska 200 g, zawierające stosunkowo niewielki dodatek oleju, poprawiającego smarowność, a jednocześnie nie wpływającego na smak masła. Masła OSM Garwolin to wieloletnia tradycja i jakość nagradzana licznymi wyróżnieniami.
Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska Garwolin od lat jest cenionym i uznanym producentem twarogów. Spośród bogatej oferty szczególnie znanym i najbardziej poszukiwanym jest twaróg tradycyjny tłusty, półtłusty i chudy zapakowany w pergamin. Ręczny sposób pakowania tego twarogu od lat pozostaje niezmienny. W ofercie dostępna jest również wersja twarogu w tak zwanym trójpaku, która doskonale odnajduje się w handlu hurtowym. Ponadto mleczarnia proponuje tradycyjny twaróg zamknięty w folii, dzięki czemu dłużej cieszy się świeżością. W swej ofercie posiadamy również wyśmienity twaróg śmietankowy, którego delikatny, aksamitny smak zdobywa
uznanie coraz szerszej grupy konsumentów.
Innym, również znanym twarogiem OSM Garwolin jest twaróg mielony doskonały na serniki czy naleśniki, dostępny zarówno w 1 kg wiaderku, jak i w foliowej osłonce. Firma poleca także twaróg delikatesowy o delikatnej konsystencji i niezmiennym tradycyjnym smaku oraz twarogi w wygodnych opakowaniach otwórz/zamknij. Wszystkie twarogi OSM Garwolin przygotowywane są bez dodatków konserwujących, co daje naturalny i niepowtarzalny smak, wielokrotnie nagradzany za najwyższą jakość.
Serki homogenizowane powstają z twarogu odtłuszczonego z dodatkiem śmietanki homogenizowanej oraz wsadu smakowego. Najpopularniejszym smakiem jest wanilia,
szczególnie polecana przez mamy i uwielbiana przez dzieci. W naszej ofercie są dostępne również smaki: truskawka, czekolada, malina z kostkami kokosowymi, naturalny oraz z kuleczkami pomarańczowymi. Serek wiejski jest twarożkiem w postaci niewielkich ziarenek oblanych świeżutką śmietanką. Firma posiada również twarożek wiejski o obniżonej zawartości tłuszczu 3%.
Garwolińskie napoje fermentowane uzyskiwane są w procesie fermentacji mleka. Kefir to produkt naturalny i zdrowy, zalecany dla osób utrzymujących dietę oraz po przebytej kuracji antybiotykowej. Dodatkowo korzystnie wpływa na przemianę materii.
Maślanka jest produktem dietetycznym, doskonale gaszącym pragnienie oraz orzeźwiającym. Jest również źródłem wapnia. Nowością w ofercie OSM Garwolin są Shaki dostępne w trzech wyśmienitych wariantach smakowych: waniliowy, jabłko ze smakiem pokrzywy i jabłko z agrestem. Ich bazę stanowi dobroczynna i wartościowa Maślanka Garwolińska naturalna. Shaki od OSM Garwolin to idealna porcja białka, wapnia, witamin i owoców zamknięta w funkcjonalnej butelce 200 g, którą z łatwością zabierzesz ze sobą do szkoły, pracy lub na wycieczkę.
Jogurty to produkty wyjątkowo odżywcze, o niepowtarzalnym smaku i aromacie. Zawierają żywe kultury bakterii, korzystnie wpływające na układ pokarmowy człowieka. OSM Garwolin oferuje cztery pyszne smaki jogurtów owocowych: wiśnia, truskawka, gruszka i brzoskwinia z marakują. W ostatnim czasie oferta jogurtów OSM Garwolin rozszerzona została o jogurt naturalny gęsty w gramaturze 330 g. Jego delikatna, aksamitna, gęsta konsystencja, a także wyśmienity smak sprawiają, iż idealnie sprawdza się jako dodatek do deserów, sałatek, ale również jako lekka przekąska w ciągu dnia. Zalety nowego jogurtu:
OSM Garwolin posiada szeroką gamę śmietan 18% oraz 30% w zróżnicowanej gramaturze dostosowanej do indywidualnych potrzeb konsumentów. Jednolita, kremowa konsystencja sprawia, że śmietany produkowane przez OSM Garwolin doskonale nadają się do zup, sosów, sałatek, a także do ubijania.
Naturalne produkty OSM Garwolin, bez dodatku konserwantów, dostępne są również w dużych gramaturach w ofercie gastronomicznej.
Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska
GARWOLIN