Taking too long? Close loading screen.
garwolin

Sernik na zimno

Składniki:
4szt. Serka Homogenizowanego waniliowego 200g;
200 g masła ekstra; 1 szklanka cukru pudru; 2 żółtka; 1 całe jajko;
1 cukier waniliowy; 3 płaskie łyżeczki żelatyny; 1 szklanka mleka 2%;
2 szt. galaretki; biszkopty.

Przygotowanie:
Masło utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Dodać żółtka, a następnie całe
jajko i utrzeć razem na puszystą masę. Dodać serki waniliowe i ucierać.
Żelatynę rozpuścić w 0,5 szklanki zimnego mleka. Pozostałe mleko zagotować.
Gorące mleko dodać do rozpuszczonej żelatyny (nie odwrotnie), a następnie żelatynę
z mlekiem jeszcze lekko ciepłą dodać do masy serowej i wymieszać.
Blaszkę wyłożyć biszkoptami, a na nie wyłożyć otrzymaną masę serową.
Wstawić do lodówki, aby stężało. Do ciasta opcjonalnie można dodać dowolne
owoce i galaretkę.